Borduurpakketten.nl | Borduren | FAQ

FAQ

Producten zoeken

U kunt op de volgende manieren producten zoeken:

  • Zoeken op productgroep
  • Zoeken op productgroep en trefwoord
  • Zoeken op productgroep en categorie en/of merk

Zoeken productgroep
Kies in het menu voor producten en in het submenu voor de productgroep die u wenst te bekijken.

De computer staat automatisch op "nieuw ", u ziet dan ook alleen de nieuwe producten.

Zoeken op productgroep en trefwoord
U kunt met deze zoekmethode zoeken op een trefwoord in alle productgroepen tegelijk of één geselecteerde productgroep. Vul in het veld "Snel zoeken op trefwoord" het woord of een gedeelte van het woord in waarnaar u op zoek bent. Kies voor "Alle productgroepen ..." wanneer u in alle productgroepen wilt zoeken of selecteer één van de andere productgroep wanneer u in één productgroep wilt zoeken. Klik daarna op zoeken.

Zoeken op productgroep en categorie en/of merk
Kies in het menu voor producten en in het submenu voor de productgroep die u wenst te bekijken. Hierna kunt u onder "Snel zoeken op trefwoord" een categorie en/of een merk kiezen en op zoeken klikken.

Tips voor borduren en wassen!

Als u net een nieuw pakket heeft gekocht, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk beginnen, logisch... Maar neemt u even de tijd om de bijgeleverde handleiding door te lezen.

Dit kan problemen achteraf voorkomen.

Maar goed, laten we beginnen met de uitleg, daar leest u dit uiteindelijk voor...

U begint met het bepalen van het midden van de stof. Dit doet u door de stof in vieren te vouwen. Dit punt markeert u met een lichte kleur borduurgaren. Let op! Nooit met een naald i.v.m. de kans op roestvlekken!

U zoekt het midden van het patroon op. Dit wordt meestal met pijlen aangegeven. Vanuit dit punt tellen en vanaf de zijkant borduren.

Zorgt u ervoor dat u tijdens het borduren altijd de achterkant van de stof in de hand heeft. U rolt het naar binnen op. Zo voorkomt u transpiratievlekken aan de voorkant van uw borduurwerk, maar ook het vezelen. Door de huidige milieuvriendelijke manier van verven, pluizen en kleven de garens meer.

Als u uw borduurwerk tijdelijk opbergt, het ook altijd naar binnen oprollen zodat de voorkant beschermd is.

In uw handleiding kijkt u met hoeveel afgesplitste draden u moet borduren. Als u de draad wilt aanhechten doet u dat als volgt: U laat 3 à 4 cm. van uw draad aan de achterkant van uw stof hangen. Nu borduurt u een aantal kruisjes.

U hecht de draad aan door het stukje draad dat u heeft laten hangen onder de geborduurde kruisjes door te halen. Mocht u nog een stukje draad over hebben dan knipt u dat af. Na het inlijsten blijven kleine uitstekende stukjes draad namelijk altijd zichtbaar aan de voorkant!

Ook kunt u als u met 2 afgesplitste draden moet borduren als volgt aanhechten: U legt 1 lange draad van bijv. 80 cm. dubbel. De beide uiteinden haalt u door het oog van de naald, u borduurt nu het eerste halve kruisje. Er hangt nu aan de achterkant een lus. Als u van voren naar achteren steekt, steekt u door deze lus en uw draad is aangehecht.

Het borduren van kruisjes doet u als volgt:

"Half heen, half terug". U borduurt zoals u ziet op de meeste patronen eerst een rijtje halve kruisjes en op de terugweg maakt u de kruisjes af. U krijgt dan aan de achterkant kleine platte steekjes. Op aftelstof borduurt u over 2 draden van de stof, op aïda over 1 blokje. Let op! Dit kan anders zijn, raadpleeg altijd uw handleiding. Deze manier van borduren bespaart u veel borduurgaren.Zorgt u er ook voor dat u geen "oversteken" maakt aan de achterkant. Deze schijnen na het inlijsten door de stof heen en blijven altijd zichtbaar.

Het wassen van uw borduurwerk is belangrijk omdat er een verstevigingsmiddel in de stof zit, dat kan gaan schimmelen. Maar…sinds de steeds strenger wordende milieueisen komt het bij alle merken borduurgarens voor, dat de fixatie van de kleuren niet meer voldoet aan de wensen van voorheen. Het kan dus sneller afgeven en bij het wassen doorlopen. Legt u daarom delen stof nooit direct op elkaar in een bak als er zwart of felle kleuren in zitten.

Handgeverfde garens dienen van te voren heel goed gewassen te worden, dus aan de streng. Eerst spoelen in koud water, diverse keren. Dan in lauw veilig sop. Als het aan een witte doek niet meer afgeeft, liggend drogen. Firma's van handgeverfde garens raden aan, na het wassen, het werk droog te deppen en dan direkt te strijken aan de achterkant, zonder stoom. Dit vergt tijd, maar het resultaat is mooi. De strijkbout steeds op een andere plek houden om inbranden te voorkomen.

Voor het strijken van alle borduurwerken moeten alle vlekken eruit zijn, anders worden de vlekken er ingebrand door de bout. Zou u dit wel gedaan hebben, dat wordt het voor de lijstenmaker ook een probleem.

Bij Lijstemakerij Pool kan nl. nagenoeg alles gewassen worden. Maar dan het liefste de borduurwerken aanleveren zoals het na het borduren is. De vlekken zijn dan vers ( ook oude ) en dan zijn de mogelijkheden om het schoon te krijgen, het beste. Uiteraard heeft de lijstenmaker veel ervaring met wassen maar ook hij kan geen garantie geven dat uw borduurwerk 100% schoon wordt. Eén en ander hangt samen met de mate van vervuiling. Daarnaast kan de lijstenmaker nooit aansprakelijk worden gesteld voor het doorlopen van de kleuren tijdens het wassen.


Winkelwagen

Aantal0
Bedrag   €0,00


Betalen met iDEAL Betalen met Giropay Betalen met Bancontact/Mister Cash Betalen met Sofort Uberweisung